Столичната инфекциозна болница Проф. Ив. Киров получи робот за автономна дезинфекция. Дарението

...
Столичната инфекциозна болница Проф. Ив. Киров получи робот за автономна дезинфекция. Дарението
Коментари Харесай

Инфекциозната болница в София се сдоби с робот за дезинфекция |

Столичната инфекциозна болница „ Проф. Ив. Киров ” получи робот за самостоятелна стерилизация. Дарението е доставено по линия на общата поръчка на Европейска комисия за европейски лечебни заведения, със съдействието на посолството на Кралство Дания у нас, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

СБАЛИПБ „ Проф. Ив. Киров ” е втората болница в България след УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив, която получава подобен уред. Дезинфекцията се реализира без човешка интервенция, обясниха от фирмата-дистрибутор на роботите за България. Те прецизираха, че сходни роботи се употребяват по целия свят.

На церемонията участва служебният здравен министър Стойчо Кацаров, който разяснява идните ограничаващи ограничения пред публицисти:

„ Най-рискови остават събитията, при които има скупчване на огромен брой хора, като сватби, кръщенета. Каквато и мярка да бъде наложена, тя ще бъде съпроводена с поддръжка и обезщетение за хората, чиято работа или бизнес са наранени. “

Здравният министър посочи, че се обмисля да няма ограничавания в потенциала за обектите, чиито гости са имунизирани или преболедували, или показват негативен резултат от извършен PCR тест. Освен това чиновниците им също би трябвало да са прекарали COVID-19 или да са ваксинирани.

„ Ако тези условия не могат да бъдат изпълнени, ще се работи по общия ред, залегнал в Националния проект за справяне с пандемията “, посочи министър Кацаров.

„ Проблемът не е в броя на инфектираните хора, а в броя на заетите медицински кревати. Не можем да допуснем обстановка, при която да няма кревати, а хора да се нуждаят от болнично лекуване. Затова се работи по обезпечаване на опция за амбулаторни диагностика и лекуване на леки и приблизително тежки случаи на COVID-19. Това е спомагателна мярка за понижаване на натиска върху лечебните заведения “, акцентира още здравният министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР